Wie zijn wij

HDC Gerwin oftewel Harley Davidson Club Gerwin is opgericht in 1993 door een stel vrienden uit de omgeving van Gerwen en Nuenen, die samen een passie hadden nl. de Harley Davidson motor. In korte tijd groeide de groep uit tot een club van meer dan 40 mensen met allemaal dezelfde passie; het rijden op een Harley Davidson. Samen treffens en Harleydagen bezoeken, maar vooral ook plezier maken.

Het ledenaantal van de club is in de loop der tijd geslonken tot 25; verschillende leden kregen toch andere prioriteiten, zoals hun gezin of het werk, waardoor ze de tijd niet meer hadden om zich 100% in te zetten voor de club. De overgebleven leden zijn wel de fanatiekelingen die hun hart bij de club hebben liggen.

Ook worden er door HDC Gerwin zelf evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld het internationale treffen tijdens het eerste weekeinde van september op het eigen terrein. Het doel van dit treffen is om samen met andere Harley rijders een weekend te hebben, waarin de Harley centraal staat en dat dit samen gaat met veel plezier maken onder het genot van live muziek en een biertje is geen geheim. Uiteraard is dit niet het enige. Zo wordt er ook gepraat over onderhoud, andermans Harley’s worden bekeken en hetgeen er allemaal op en aan zit. De harleyrijders komen van heinde en ver om dit treffen te bezoeken en er zijn in het verleden dan ook al rijders geweest uit diverse windstreken en landen, zoals Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, tot uit Tsjechië. Er zijn zelfs al rijders uit Amerika op het treffen geweest. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat als je iemand aanspreekt, deze in het Nederlands terug praat. Er wordt altijd wel een oplossing gevonden, aangezien Harley Davidson een internationale taal is die door iedereen op het treffen wordt gesproken.